LES RECEPTES AMB CIGRONS:
http://www.receptes.cat/tag/cigrons
https://www.petitchef.es/recetas/recetas-con-garbanzos
CIGRONS A LA CATALANA
http://www.lacuinadesempre.cat/2012/03/cigrons-la-catalana.html
ELS CIGRONS SÓN D'ALT VALOR
NUTRITIU, 100 GRAMS APORTEN 360 CALORIES, AMB UN 20% DE PROTEÏNES, 6,5% DE
GREIXOS, 130 MG DE CALCI, 8 MG DE FERRO I DIVERSES VITAMINES.[4] ELS
CIGRONS SÓN ESSENCIALS EN PLATS BÀSICS DE LA CUINA
EXTREMENYA. TRADICIONALMENT ALS NENS EXTREMENYS ELS AGRADAVA MENJAR CIGRONS
VERDS CRUS. LA FARINA DE CIGRONS ES POT USAR PER A ARREBOSSATS
I PER A FARINETES.
TAMBÉ FORMEN PART DE L'ELABORACIÓ DELS FALÀFEL I
DEL PURÉ DE CIGRONS O HUMMUS, PARAULA QUE EN ÀRAB I EN HEBREU SIGNIFICA
"CIGRÓ", ALIMENTS POPULARS A L'ORIENT
MITJÀ, I A TUNÍSIA S'EMPREN PER A FER UNS PASTISSETS DOLÇOS ANOMENATS GRAIBA.
LA PLANTA (CIGRONERA) FA
ENTRE 20 I 50 CM D'ALT I TÉ LES FULLES COMPOSTES PETITES, CADA TAVELLA TÉ
GENERALMENT UNA O DUES LLAVORS, DE VEGADES TRES. LES FLORS SÓN BLANQUES AMB
VENES DE COLOR BLAU, VIOLA O ROSA.
No hay comentarios:
Publicar un comentario