sábado, 21 de enero de 2017

RECEPTA DE PA

RECEPTA DE PA
QUÉ NECESSITEM???
PER FER EL PA NECESSITEM :
-500 GRAMS DE FARINA (MIG KILO)(POT SER BLANCA, DE SEGOL , D’ORDI  O INTEGRAL)
-AIGUA : 300 GRAMS
-LLEVAT DE FORNER: 10 GRAMS
-SAL: 10 GRAMS
COM ES FA?
BARREJAR LA SAL I LA FARINA
AFEGIR EL LLEVAT I AIGUA  I BARREJAR
ENFARINAR LA SUPERFÍCIE DE TREBALL (LA TAULA)
PASTAR LA PASTA DAMUNT LA TAULA FINS QUE QUEDI ELÀSTICA I BRILLANT
FER UNA BOLA
TAPEU-LA AMB UN DRAP
DEIXAR QUE REPOSI LA MASSA UN PARELL D’HORES
LA MASSA DOBLARÀ EL SEU VOLUM
TORNAR A PASTAR
DONAR-LI LA FORMA QUE VOLGUEM AL PA
TAPAR AMB UN DRAP
DEXIXAR REPOSAR UNA HORA MÉS
TORNARÀ A DOBLAR-SE EL VOLUM DE LA MASSA
FORN PREESCALFAT A 220º
POSAR DINS EL FORN UN RECIPIENT AMB AIGUA PER DONAR HUMITAT
POSAR EL PA DURANT 20 MINUTS AL FORN
TREURE EL RECIPIENT AMB AIGUA DEL FORN
DEIXAR COURE 15 MINUTS MÉS
REDUIR LA TEMPERATURA A 190º
DEIXAR COURE FINS QUE EL PA ESTIGUI A PUNT
EL PA FET AMB FORN DE LLENYA SURT MILLOR
BON PROFIT!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario