miércoles, 16 de noviembre de 2016

ANEM A VEURE LA PELI "TERRAFERMA" ALS CINEMES GIRONA

LES CLASSES DE CICLE SUPERIOR A I B  I PRIMER DE SECUNDÀRIA HEM ANAT ALS CINEMES GIRONA A VEURE LA PELI "TERRAFERMA". ABANS DE LA PELI EL DANI LÓPEZ I L'I`VÀN LUQUE HAN LLEGIT EN REPRESENTACIÓ DE L'ESCOLA REL UN TEXT QUE VAM FER A CLASSE. TAMBÉ HAN PARLAT ELS ALUMNES DE LES ALTRES ESCOLES. DESPRÉS HEM VIST LA PELI I HEM TORNAT A L'ESCOLA.


A L'ESCOLA HEM RECORDAT TOT EL QUE PASSA A LA PELI I HO HEM ESCRIT:


TERRAFERMA

AQUESTA PELI PASSA EN UNAPETITA  ILLA D’ITÀLIA.

UN PESCADOR ESTAVA PESCANT AMB EL SEU NET.

EL PESCADOR ERA L’AVI DEL FILIPO.

QUAN ARRIBEN A L'ILLA EL TIET LI  REGALA UNA MOTO.UN GRUP DE NOIS LI AGAFA LA MOTO I LI ESPATLLEN I ELL S’ENFADA MOLT.

QUAN ARRIBEN A CASA LA MARE DIU A L'AVI I AL FILIPO  QUE VOL QUE EL FILIPO ALGUN DIA PUGUI MARXAR DE L’ILLA I CONÈIXER ALTRES LLOCS.ABANS VOL QUE PINTIN LA CASA I LA FACIN SERVIR PER A TENIR-HI TURISTES COM SI FOS UN HOTEL. I VOL QUE LA BARCA LA DESMONTIN I EN TREGUIN DINERS PER PODER COMENÇAR UNA NOVA VIDA PERQUE DE LA PESCA NO PODEN GUANYAR GAIRES DINERS.L’AVI NO HI ESTÀ D’ACORD, DIU QUE PREFEREIX PESCAR PERQUÈ ELL ÉS PESCADOR.

AL QUE LI AGRADA EL TURISME ÉS AL TIET. VIU DEL TURISME  I NO VOL QUE AJUDIN ALS REFUGIATS PERQUE PENSA QUE AIXÒ NO AJUDA A QUE VINGUIN ELS TURISTES.

ELS PESCADORS NO ESTAN TOTS  D’ACORD : UNS VOLEN SEGUI PESCANT I ALTRES VOLEN VIURE DEL TURISME. UNS VOLEN AJUDAR ALS REFUGIATS I ALTRES NO.

QUAN TENEN LA CASA PINTADA I ARREGLADA EL FILIPO ACONSEGUEIX QUE VINGUIN  UNS TURISTES (2 NOIS I 1 NOIA QUE ES DEIA MAURA) A LA SEVA CASA I LA FAMÍLIA ES POSA A VIURE AL GARATGE.

L’AVI I EL FILIPO SURTEN AMB LA BARCA PER LA NIT I ES TROBEN UNA PASTERA PLENA DE REFUGIATS I A L’AIGUA.  HI HAVIA UNS QUANTS REFUGIATS QUE VOLIEN PUJAR A LA BARCA.
LA POLICIA ELS AVISA DE QUE ESTÀ PROHIBIT PERÒ NO FAN CAS I  DEIXEN QUE UNS QUANTS PUGIN  A LA BARCA. ENTRE ELS REFUGIATS  HI HA UNA DONA QUE ESTÀ EMBARASSADA I QUE TÉ UN ALTRE FILL.

ARRIBEN A  CASA I NEIX EL BEBÉ. AMAGUEN A CASA SEVA  ALA MARE I ELS DOS FILLS. LA DONA EXPLICA A LA MARE DEL FILIPO  QUE VE DE L’ÀFRICA, D’ UN PAIS QUE ES DIU ETIOPIA I QUE VAN TENIR QUE PAGAR MOLTS DINERS I HO VAN PASSAR MOLT MALAMENT PER ARRIBAR A L’ILLA ON ESTAN ARA.

EL DIA SEGÜENT ELS TRES TURISTES QUE TENEN A LA CASA VOLEN ANAR A DONAR UNA VOLTA EN BARCA DE L’AVI DEL FILIPO.  QUAN ANAVEN A SORTIR AMB LA BARCA EL FILIPO, L'AVI I ELS TRES TURISTES  LA POLICIA ELS DIU QUE NO TENEN PERMÍS POR PORTAR TURISTES I TAMPOC PODIEN FER EL QUE VAN FER EL DIA ABANS: RECOLLIR REFUGIATS DE L’AIGUA.LA POLICIA ELS HI PREN EL VAIXELL.

PER LA NIT EL FILIPO CONVIDA A LA MAURA (UNA DE LES TURISTES) A DONAR UNA VOLTA EN UNA BARCA AMB MOTOR  I QUAN LA NOIA S’ESTAVA BANYANT A L’AIGUA MAR ENDINS  ES TROBEN UN GRUP DE REFUGIATS NEDANT PER L’AIGUA QUE  VOLÍEN PUJAR A LA BARCA. EL FILIPO NO ELS DEIXA PUJAR PERQUE NO VOL MÉS EMBOLICS I  AIXÒ ESTÀ PROHIBIT.

EL DIA SEGÜENT APAREIXEN REFUGIATS OFEGATS A LA PLATJA. EL FILIPO SE SENT MALAMENT I LI SAP MOLT GREU.

L’AVI ,LA MARE DEL FILIPO I EL FILIPO DECIDEIXEN PORTAR LA REFUGIADA I ELS SEUS FILLS A TURIN PERQUE ALLÀ ESTÀ EL PARE. PERÒ QUAN VOLEN MARXAR ES TROBEN QUE HI HA A LA PLATJA LA POLICIA I NO PODEN EMBARCAR.

EL FILIPO PREN UNA DECISSIÓ.  DECIDEIX AJUDAR A  LA REFUGIADA I ELS SEUS FILLS I ELS PORTA AMB  UNA PETITA  BARCA AMB MOTOR  LLUNY DE LA POLICIA I MARXEN A TURIN PER A QUE ES RETROBIN AMB EL PARE.
FIResultado de imagen de teraferma

Resultado de imagen de terafermaResultado de imagen de terafermaNo hay comentarios:

Publicar un comentario