jueves, 4 de mayo de 2017

PROJECTE ENS HO MENGEM TOT: LA PERA

INFORMACIÓ SOBRE LA PERA:
http://www.frutas-hortalizas.com/Fruites/Presentacio-Pera.html


LA PERA ÉS UN FRUIT MOLT ESTÈS AVUI DIA PER TOT EL MÓN, QUE ES CONSUMEIX TANT EN FRESC COM CUINADA, I QUE ESTÀ DISPONIBLE DURANT TOT L'ANY.

EXISTEIXEN NOMBROSES VARIETATS CONREADES, QUE VARIEN TANT EN FORMA COM EN GRANDÀRIA I COLORS.
ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ

LA PERA TÉ DIVERSES PROPIETATS MEDICINALS GRÀCIES AL SEU CONTINGUT EN AIGUA I FIBRA, I A LA SEVA RIQUESA EN VITAMINES I MINERALS. ÉS ADEQUADA PER DEPURAR L'ORGANISME I NETEJAR L'INTESTÍ. A MÉS ÉS DIURÉTICA I APORTA MINERALS A L'ORGANISME.

AMB LA PERA S'ELABOREN DIFERENTS ALIMENTS, COM A MACEDÒNIES, MELMELADES, LICORS O SUCS.

LA PERA ÉS UN FRUIT ÀMPLIAMENT DISTRIBUÏT AL MÓN, TANT EN L'HEMISFERI NORD COM EN EL SUD. ES CONREA PRINCIPALMENT A ÀSIA, LA PRODUCCIÓ DEL QUAL SUPERA EL 60% MUNDIAL. A ESPANYA, EL CONSUM PER PERSONA I ANY ERA DE 7.9KG EN 1988.

FINS AL SEGLE XVI LES PERES S'USAVEN NOMÉS PER CUINAR, BEN GUISADES O ROSTIDES. LES PRIMERES PERES PER A CONSUM EN FRESC ES VAN OBTENIR A FRANÇA I ITÀLIA CAP AL FINAL D'AQUEST SEGLE.
LES PERES ES CONSUMEIXEN NORMALMENT COM A POSTRES, JA SIGUI SENCERES (PELADES O NO) O TROSSEJADES EN MACEDÒNIES. A MÉS ES PODEN USAR PER FER MELMELADES, ALMÍVARS, SUCS I LICORS, O USAR-LES PER FER PASTISSOS, GELATS, ETC.
LA PERA ESTÀ DISPONIBLE TOT L'ANY, A CAUSA QUE ES PRODUEIX EN DIFERENTS REGIONS DEL MÓN, TANT EN L'HEMISFERI NORD COM EN EL SUD, I A L'AMPLI CATÀLEG DE VARIETATS, AMB PERÍODES DE MADURACIÓ DIFERENTS. A MÉS POT CONSERVAR-SE EN CÀMERA, I ELS MITJANS DE TRANSPORT ACTUALS PERMETEN QUE ESTIGUI DISPONIBLE EN QUALSEVOL LLOC DEL MÓN AL POC TEMPS DE LA SEVA RECOL·LECCIÓ.
LA PERERA ÉS UN ARBRE QUE POT ACONSEGUIR ELS 20 METRES D'ALTURA I VIURE UNS 65 ANYS, ENCARA QUE EN PLANTACIONS COMERCIALS AQUESTES XIFRES ES REDUEIXEN CONSIDERABLEMENT. ÉS UN ARBRE PIRAMIDAL AMB L'ESCORÇA GRISA. LES FULLES SÓN OVALS, I LES FLORS, DE COLOR BLANC, S'AGRUPEN FORMANT GRUPS  DE 9 A 11 FLORS.
PER EVITAR QUE DESPRÉS DE PELADES PRENGUIN COLOR GROGUENC, SE SUBMERGEIXEN EN AIGUA FREDA AMB UN CHORRITO DE SUC DE LLIMONA.


RECEPTA: PERES AMB ANOUS
http://www.mytastecat.com/click/index/15501131/galetesimescosesdolces.blogspot.com.es

INGREDIENTS (per quatre gots)
4 o 5 peres
2 o 3 cullerades de sucre
una culleradeta de vinagre de poma
1 culleradeta de canyella en pols
nous picades
1 iogurt
cagallons de xocolata
PREPARACIÓ
Pelem i tallem a trossos les peres...com veieu, els desperfectes només eren exteriors!!!Hi afegim el sucre (si sou molt llaminers 3 cullerades, si no tant, amb dues passeu), i també la culleradeta de vinagre de poma.Remeneu bé i afegiu la canyella.


Poseu a foc baix durant aproximadament 30 minuts, o fins que la pera quedi ben tova, i tot adquireixi un color torradet. Tot seguit, retireu del foc i deixeu temperar.Abans de muntar el got, només us quedar picar les nous.


I ja podeu anar per feina. Col.loqueu les nous picades al fons del got. Per sobre la pera, al damunt una cullerada generosa de iogurt, i coroneu generosament amb cagallons de xocolata.I ja ho teniu a punt de presentar a taula!Amb ingredients senzills, ràpides de preparar i molt gustoses...aquestes postres d'hivern ho tenen tot, i et donen un munt d'energia per continuar esquiant, estudiant, o qualsevol altra activitat que requereixi de tot el vostre esforç!!!

Que vagi de gust!


No hay comentarios:

Publicar un comentario