miércoles, 8 de marzo de 2017

PROJECTE "ENS HO MENGEM TOT": AQUEST MES ESTUDIEM ELS CIGRONS

EN EL PROJECTE "ENS HO MENGEM TOT" PARLEM DELS CIGRONS.

LES RECEPTES AMB CIGRONS:

http://www.receptes.cat/tag/cigrons
https://www.petitchef.es/recetas/recetas-con-garbanzos


CIGRONS A LA CATALANA
http://www.lacuinadesempre.cat/2012/03/cigrons-la-catalana.html


ELS CIGRONS SÓN D'ALT VALOR NUTRITIU, 100 GRAMS APORTEN 360 CALORIES, AMB UN 20% DE PROTEÏNES, 6,5% DE GREIXOS, 130 MG DE CALCI, 8 MG DE FERRO I DIVERSES VITAMINES.[4] ELS CIGRONS SÓN ESSENCIALS EN PLATS BÀSICS DE LA CUINA EXTREMENYA. TRADICIONALMENT ALS NENS EXTREMENYS ELS AGRADAVA MENJAR CIGRONS VERDS CRUS. LA FARINA DE CIGRONS ES POT USAR PER A ARREBOSSATS I PER A FARINETES. TAMBÉ FORMEN PART DE L'ELABORACIÓ DELS FALÀFEL I DEL PURÉ DE CIGRONS O HUMMUS, PARAULA QUE EN ÀRAB I EN HEBREU SIGNIFICA "CIGRÓ", ALIMENTS POPULARS A L'ORIENT MITJÀ, I A TUNÍSIA S'EMPREN PER A FER UNS PASTISSETS DOLÇOS ANOMENATS GRAIBA. 
LA PLANTA (CIGRONERA) FA ENTRE 20 I 50 CM D'ALT I TÉ LES FULLES COMPOSTES PETITES, CADA TAVELLA TÉ GENERALMENT UNA O DUES LLAVORS, DE VEGADES TRES. LES FLORS SÓN BLANQUES AMB VENES DE COLOR BLAU, VIOLA O ROSA.                                      



No hay comentarios:

Publicar un comentario