lunes, 13 de marzo de 2017

MÓN MATEMÀTIC: PROJECTE DE PRIMER DE SECUNDÀRIA


L'ÀLEX, L'ANNA,  DANI L. I MARC ENS ENSENYEN ELS JOCS QUE HAN DISSENYAT PER APRENDRE A COMPTAR, A  SUMAR , A RESTAR, A ESCRIURE NOMBRES. EN LA MÀQUINA DE SUMAR  ES POSAVEN ELS CARAMELS  EN DOS FORATS I DESPRÉS QUEIEN EN UN CALAIX COMÚ.  PER SABER EL RESULTAT S'HAVIA DE COMPTAR EL TOTAL DE CARAMELS DEL CALAIX.

UNA MÀQUINA DE SUMAR AMB  DUES MANS. ELS DITS QUE NO ES DOBLEGUEN SERVEIXEN PER COMPTAR EL TOTAL.TAMBÉ ES POT FER AMB AQUEST JOC UN DICTAT DE NOMBRES ENGANXANT CADA XIFRA .TAMBÉ ES PODIA SUMAR AMB CIGRONS. ELS NOMBRES PER POSAR L'OPERACIÓ ESTÀVEN EN TAPS DE PLÀSTIC.TAMBÉ ES PODIA SUMAR TIRANT DOS DAUS I APUNTANT EL RESULTAT. DESPRÉS ES COMPTA EL TOTAL COMPTANT ELS PUNTS DELS DOS DAUS.EN LA MÀQUINA DE RESTAR FUNCIONA AIXÍ: PRIMER EL NEN COMPTA TANTES BOLES COM EL PRIMER NÚMERO DE LA RESTA.  DESPRÉS AMB LA PINZA DEL PIRATA TREU TANTES BOLES COM EL SEGON NOMBRE DE LA RESTA I LES POSA EN UN COFRE.  DESPRÉS S'HA DE COMPTAR EL NOMBRE DE BOLES QUE QUEDEN PER SABER EL RESULTAT DE LA RESTA.
TAMBÉ HI HAVIA UN ALTRE JOC PER RESTAR QUANTITATS PETITES.


EL JOC DE LES PINZES. LES PINZES DE ROBA PORTEN UN NOMBRE. S'HAVIA D'AJUNTAR CADA PINZA AMB UNA CARTOLINA AMB GOMETS ENGANXATS. PER EXEMPLE : LA PINZA AMB EL 4 VA AMB LA CARTOLINA QUE TÉ 4 GOMETS.
LA CLÀUDIA I EL DANI P. ENS ENSENYEN JOCS PER APRENDRE A MULTIPLICAR I DIVIDIR. 


LA MÀQUINA DE MULTIPLICAR ES POSA  LLAPISOS A CADA GOT I ES COMPTA ELS LLAPISSOS TOTALS.  EXEMPLE : QUATRE BOLES A TRES GOTS PER FER LA MULTIPLICACIÓ  4X 3 = 12.

UN ALTRE JOC DE MULTIPLICAR ES PELS QUE JA SABEN LES TAULES DE MEMÒRIA I CAL POSAR EL RESULTAT DE LA MULTIPLICACIÓ ENGANXANT UN TAP QUE PORTA EL NOMBRE.
`
EL JOC DE DIVIDIR ÉS REPARTIR CARAMELS. EXEMPLE: 12 CARAMELS ENTRE 6 TOQUEN A DOS A CADASCÚ.

LA PIZZA PARTIDA EN 8 TROSSOS SERVEIX PER APRENDRE FRACCIONS. PER EXEMPLE:  MITJA PIZZA SÓN 4 TROSSOS. TAMBÉ PER APRENDRE QUE ÉS EL  DOBLE I EL TRIPLE.


A LA CLASSE DE PRIMER DE SECUNDÀRIA HI HAVIA EL PATRÍCIO I L'ARIADNA EXPLICANT-NOS COM FUNCIONEN ELS  JOCS DE MATEMÀTIQUES DE LA TABLET I D'ORDINADOR:JOC PER APRENDRE LES HOERES DEL RELLOTGE, JOC  PER APRENDRE A CALCULAR COM PAGAR , JOC DE FER PUZZLES AMB EL TANGRAM  , JOC DE COMPARACIÓ DE QUANTITATS (MÉS GRAN, MÉS PETIT, IGUAL).  

HEM FET UN TASTET DE TOTS ELS JOCS DURANT UNA HORA.


 FELICITEM AL GRUP DE PRIMER DE SECUNDÀRIA PER AQUESTS TALLERS TANT GUAIS PER APRENDRE MATEMÀTIQUES!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario